BIBLIAOLVASÓ VETÉLKEDŐ

 

Olvassuk együtt a Szentírást! - ezzel a mottóval indítunk 2014 januárjától júniusáig tartó Biblia-ismereti vetélkedőt a mórahalmi iskolásoknak. A verseny célja, hogy a fiatalok és a gyerekek jobban megismerjék és rendszeresen olvassák a Szentírást.

A verseny 5 hónapig tart, havonta 5 fejezetet kell elolvasni és feldolgozni Lukács evangéliumából. A 13+1 kérdést tartalmazó havi tesztsor minden hónap 10-étől kérhető a hitoktatóktól vagy letölthető honlapunkról is (ennek az oldalnak az alján).
A megoldásokat a következő hónap 10. napjáig kell leadni a templomunkban elhelyezett gyűjtődobozba.

Az eredmények és helyes megoldások nyomon követhetőek lesznek a templomi hirdetőtáblán, és a fent említett internetes oldalon. A verseny lezárása után (június 10.) a legtöbb helyes választ adó, és a legkitartóbb versenyzők jutalomban részesülnek! A díjakat a plébánia Családi napján fogjuk átadni.

A feladatok megoldása közben a Szentírás (elsősorban a Szent István Társulat kiadását ajánljuk, de bármely katolikus fordítás megfelel) és minden más segédeszköz (pl. biblia-kommentárok, lexikonok, és minden egyéb nyomtatott vagy elektronikus segítség) használata megengedett.

Kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy segítsék gyermeküket, unokájukat ebben a munkában! Olvassák együtt a Szentírást, és közösen is megoldhatják a feladatokat!

Solt Jenő Így értsd az Újszövetséget! című könyvében a következő hasonlattal hívja fel a Biblia olvasásának fontosságára a figyelmet: "Az ember, ha szomjas, megnyitja a vízcsapot. Mindenki tudja, hogy a víz nem a falból folyik, hanem gyakran hosszú vezetéken keresztül a víztartályból érkezik. A tartályba meg a kútból vagy a forrásból kerül. Hasonlóan vagyunk hitünkkel is. A jóvizű forrás maga Isten. Őrzője, tartálya, vallási közösségünk a kereszténység. A vezeték pedig az istenhit üzenete, a Szentírás. Akik pedig a csapot megnyitják, a szülők és az atya a bibliaórákon."

Minden versenyzőnek eredményes és gyümölcsöző munkát kívánunk!

Joó Balázs plébános
Márton Gábor hitoktató, a verseny szervezője

 

1. forduló

kérdések - tájékoztató - megoldólap

2. forduló

kérdések - tájékoztató - megoldólap

3. forduló

kérdések - tájékoztató - megoldólap

4. forduló

kérdések - tájékoztató - megoldólap

5. forduló

kérdések - tájékoztató - megoldólap