akadalySzeged-Csanádi Egyházmegye Közösségfejlesztése - Mórahalom - A társadalmi esélyegyenlőség fokozása Mórahalmon

EFOP-1.3.7-17-2017-00035

Kedvezményezett neve: Szent László Király Plébánia

Konzorciumi partner neve: Esély Szociális Alapítvány

Projekt címe: Szeged-Csanádi Egyházmegye Közösségfejlesztése - Mórahalom - A társadalmi esélyegyenlőség fokozása Mórahalmon

Projekt azonosítószám: EFOP-1.3.7-17-2017-00035

Támogatás intenzitása: 100%

Megítél támogatás: 49 990 329 ,-Ft

Projekt időbeli ütemezése: 2018.03.01-2021.02.28


 

Projekt leírása:


Az egyházak és egyházi szervezetek jelentős tevékenységet fejtenek ki a hátrányos helyzetű személyek befogadásában, a leszakadó rétegek támogatásában, életük megsegítésében, a mélyszegénységben és a többségi társadalomban élők közötti szociokulturális hátrányok csökkentésében. Mind emellett további cél a mélyszegénységben élők - köztük teljes családok és romák - felzárkóztatása, a gyermekek és fiatalok esélyeinek növelése, az egyedülálló idősek veszélyeztetettségének csökkentése, valamint a szegénység, a bűnelkövetés és a fizika-mentális leépülés esélyének a mérséklése.
A pályázat keretében a Szent László Király Plébánia képzések, programok megvalósulása során fejleszti a célcsoport készségeiket, képességeiket, továbbá szemléletformálással segíti elő a társadalomba való sikeres beilleszkedésüket. Az egyházi szerepvállalás kiemelt jelentőségű a karitatív és önkéntes tevékenység, és a helyi közösségek megtartó erejének elősegítése terén. A projekt megvalósítása során számtalan program kerül megrendezésre, táborok, családi napok, előadás sorozatok valamint alkotónapok formájában, továbbá a támogatási összegből a Karitasz ház is felújításra kerül. 

vissza         FŐOLDAL
eszalogo