FRISS HÍREK

FRISS HÍREK

Templomunk külső felújítása (Felkerült: 2020. július 31-én)
A templomtető felújításának köszönhetően a már régóta esedékes felújítási munkálatok valósulhattak meg. A tetőszerkezet állapotának helyreállítása kiemelkedő jelentőségű volt a plébánia mindennapi működését tekintve. A munkálatokat előzetes állapotfelmérések előztek meg, annak érdekében, hogy a tető állapotának vonatkozásában a legsürgetőbb feladatokat, javításokat végeztük el. Részletek itt olvashatók.
Kérjük, támogassa Ön is a mórahalmi templom felújítását!
Adományaikat eljuttathatják személyesen a plébániahivatalba, elhelyezhetik a templom belső perselyébe, vagy átutalással a következő bankszámlaszámra: 56900044-10001868 (ez esetben a közleményben kérjük jelezni: „Templom felújítására”).
Az 50.000 forintot elérő adományozók névsorát emléktáblán örökítjük meg, amelyet a felújítást követően helyezünk el a templomban. További információ a plébánián és Joó Balázs plébánostól kérhető.
Bérmálási fotók (Felkerült: 2018. június 11-én)
Május 13-án Serfőző Levente, az egyházmegye oktatási helynöke bérmált meg 38 fiatalt a Szent László Király templomban. Képeink a Galériában megtekinthetők.
Fényképek rendelésére június 20-ig lesz lehetőség a kiosztott megrendelőlapokon vagy emailen, a morahalomplebania@gmail.com címen.
Elsőáldozási fotók (Felkerült: 2018. június 10-én)
Május 6-án 61 fiatal elsőáldozott a mórahalmi templomban. Ezt követően szülői áldásban is részesültek, viszonzásként pedig egy szál virággal köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat Anyák napja alkalmából. A szentmise után a fiatalok és rokonaik kötetlenül beszélgethettek a terített asztal mellett a plébánián.
Fényképek rendelésére június 20-ig lesz lehetőség a kiosztott megrendelőlapokon vagy emailen, a morahalomplebania@gmail.com címen. Képeink a Galériában megtekinthetők.
MÓDOSULT a 2018-as programtervünk! (Felkerült: 2018. január 4-én)
Néhány programunk időpontja máris módosult, de az innen letölthető 2018-as programnaptárunk már a javított változat! Felhívjuk a figyelmet, hogy a vasárnap esti szentmisék januártól ismét 18 órakor kezdődnek!
Örökimádás egyházmegyénkben (Felkerült: 2018. január 2-án)
- Elkészült a Szeged-Csanádi Egyházmegye "Örökimádás" Naptára, amely segít egy folyamatos (napról-napra történő) egyházmegyei imádságot bevezetni. Az egész éves szentségimádás célja: Az eucharisztiában jelenlévő Jézus szemlélése és imádása. Az Istennel való személyes kapcsolatunk újrafelfedezése. Egyházmegyénk és közösségeink lelki megújulása.
Plébániánk két napon - március 15-én és október 18-án - reggel 9-től este 18 óráig kapcsolódik be az egyházmegyei imaláncba. Szeretettel várunk minden elcsendesedni, imádkozni vágyót e napokon templomunkba.
2018-as programtervünk (Felkerült: 2018. január 2-án)
Itt, honlapunkon is elérhető plébániánk 2018. évre vonatkozó programjainak tervezett listája. Néhány időpont még változhat, ezekről időben tájékoztatjuk a híveket. A programterv letölthető innen.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a vasárnap esti szentmisék januártól ismét 18 órakor kezdődnek!
Adventi-karácsonyi miserendünk (Felkerült: 2017. november 27-én)
- december 3., 10., 17. az adventi vasárnapokon a 8 órai szentmiséken gyertyagyújtás a Szent László Katolikus Általános Iskola tanulóival, az esti szentmisék e három vasárnapon 17 órakor kezdődnek, 18 órától bekapcsolódunk a városi gyertyagyújtás műsorába
- december 5-től kezdve keddtől péntekig minden reggel 7 órától rorate szentmise
- december 24., vasárnap 8 és 10 órakor advent 4. vasárnapi szentmise, este nincs mise!
- december 24., szenteste, 24 órakor éjféli mise, előtte 23.30-tól a bérmálkozók verses műsora
- december 25., hétfő 8, 10, 17 órakor karácsonyi ünnepi misék
- december 26., kedd 8, 10, 17 órakor a szentmiséken Szent János-napi boráldás
- december 31., vasárnap 8, 10, 17 órakor év végi hálaadás, Szent Család vasárnapja, a családok megáldása a misében
- január 1., hétfő csak 10 órakor lesz újévi szentmise Szűz Mária, Isten anyja tiszteletére és a béke világnapja alkalmából
Szeretettel várunk mindenkit!
Máriagyűdi zarándoklat (Felkerült: 2017. szeptember 3-án)
A mórahalmi egyházközség autóbuszos zarándoklatot hirdet október 21-én, szombaton a Siklós melletti Máriagyűdre. A tervezett program: közös rózsafüzér imádkozása a templom körül kialakított Rózsafüzér-sétányon, szentmise a kegytemplomban, ebéd a zarándokházban, séta a Szentkúthoz (vízvételi lehetőség), délutáni szabadprogram (fakultatív): városnézés Pécsett. Részvételi díj: 4.000,- forint/fő (utazás + háromfogásos ebéd) Részletek a plakáton olvashatók.
Jelentkezni a plébánia irodáján lehet nyitvatartási időben. A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik véglegessé! Szeretettel várunk mindenkit!
Nyitott templomok napja (Felkerült: 2017. szeptember 3-án)
Szeretettel hívunk mindenkit 114 éves templomunk múltjának és jelenének felfedezésére szeptember 16-án, szombaton a Nyitott templomok napján. Részletes program itt olvasható.

Látogassanak el templomunkba és ismerjék meg az idén az egész Kárpát-medencében méltán ünnepelt Szent László királyt különböző szempontokból!
Hogyan készült új oltárképünk? - Erről mesél az alkotó, Sonkodi Rita festőművész, az alkotás folyamatát bemutató képeken keresztül.
Az ünnepi év történelmi tablókiállítását egy hónapon keresztül templomunk látja vendégül, mellette pedig a plébániánk által kiírt Szent László alkotópályázat gyerekrajzait is bemutatjuk a látogatóknak.
Az először 2014-ben kiadott, templomunk múltját és jelenét bemutató kiadvány immár harmadik, bővített kiadását is ez alkalommal vehetik kézbe az érdeklődők.
Nézzen körül a toronyban és hallgasson térzenét a mórahalmi fúvószenekartól!
18 órától pedig ünnepi szentmisén emlékezhetünk meg Szent László királyról.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt Mórahalomra!
Tágas tér és Családi nap (Felkerült: 2017. szeptember 3-án)
A szegedi Tágas Tér fesztivál idén először Mórahalomra is ellátogat: szeptember 10-én, vasárnap a plébániai Szent László Családi nappal együtt várjuk vendégeinket egy jó hangulatú, játékos, családias rendezvényre. A programhoz az évek óta népszerű sütikészítő versenyünket is meghirdetjük újra, hogy kioszthassuk az Aranyfakanál díjat.
Részletek a plakátokon olvashatók: Tágas tér és sütiverseny.
Szeretettel várunk mindenkit!
Bérmálási fotók (Felkerült: 2017. augusztus 18-án)
Május 20-án 64 bérmálkozónk kapta meg a felnőtt keresztények szentségét Dr. Kovács József püspöki helynöktől, aki szentbeszédében hitük megőrzésére és megvallására biztatta a fiatalokat. Képeink a Galériában megtekinthetők.
Fényképek rendelésére szeptember 10-ig lesz lehetőség a kiosztott megrendelőlapokon vagy emailen, a morahalomplebania@gmail.com címen.
Elsőáldozási fotók (Felkerült: 2017. augusztus 18-án)
Idén 71 elsőáldozó találkozott életében először az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztussal templomunkban. Május 7-én főként alsó tagozatos általános iskolások, illetve mellettük több felsős és sok fiatal felnőtt is részesült a szentségben.
Fényképek rendelésére szeptember 10-ig lesz lehetőség a kiosztott megrendelőlapokon vagy emailen, a morahalomplebania@gmail.com címen. Képeink a Galériában megtekinthetők.
Nagyváradi egyházközségi zarándoklat (Felkerült: 2017. augusztus 18-án)
Az ünnepi Szent László-évben május 14-én egyházközségi zarándoklatot szerveztünk Nagyváradra.
Május 14-én hajnalban indult el Joó Balázs plébános vezetésével 48 zarándok Nagyváradra, a Szent László-év egyik kiemelkedő eseményeként megtartott ünnepi szentmisére. Az imádsággal, jó hangulatú beszélgetéssel gyorsan eltelő út után a székesegyház elé érkezve már a győri Szent László -fejereklye és a nagyváradi herma bevonulásával kezdődő szentmisén is találtuk magunkat.
A Dr. Erdő Péter bíboros főcelebrálásával bemutatott szertartáson számos hazai és romániai főpap, valamint állami vezető vett részt. A templomból kiszoruló tömeg a püspöki palota kertjében kivetítőkön követhette az eseményeket. A misét több kórus csodálatos éneke tette még szebbé. Az ünnepi rendezvény talán leglátványosabb, a híveket lelkileg is megerősítő része a két ereklye átvitele volt a várba, a Szent László király eredeti sírhelyén emelt templomba. A hosszú-hosszú körmenetben mórahalmi templomi lobogó alatt, magyar egyházi népénekeket énekelve és a sok más helyről érkező kereszténnyel együtt imádkozva végigvonulni Nagyváradon - talán ez volt a zarándoklat számunkra legszebb, legtöbbet adó része.
Különösen nagy öröm, hogy a szándék, amiért imáinkat ezen a napon felajánlottuk - egy helyi kisgyermek gyógyulásáért - azóta meghallgattatott, és a fiúcska egészségesen térhetett haza családjához. Köszönjük égi pártfogónk közbenjárását! Képeink a Galériában megtekinthetők.
Úrnapi búcsú és körmenet (Felkerült: 2017. június 18-án)
A jubileumi Szent László-évben június 18-án tartottuk hagyományos Úrnapi búcsúnkat. A szentmisénk szónoka dr. Dénes Zoltán c. kanonok, egykori mórahalmi káplán, jelenleg újirázi plébános volt, aki beszédében a szent király példáját állította elénk. A misét követő körmeneten együtt imádkoztunk városunkért és terményáldásért. Képeink a Galériában megtekinthetők.
Elsőáldozók felkészülési időpontjai (Felkerült: 2017. április 16-án)
Elsőáldozásra készülők számára emlékeztetőül:
április 20., csütörtök 15.00-16.30 elsőáldozók vizsgája a templomban április 23., vasárnap elsőgyónás, ruhapróba, 18 órától beöltözési mise a templomban - szülői közreműködéssel! A gyónás ideje: 15.00 SZIKAI 4.A, 15.30 SZIKAI 4.B, 16.00 Móra Ált. Isk. 4.AB + felsősök május 6., szombat 9.00 főpróba a templomban május 7., vasárnap elsőáldozás: 10 órakor kezdődő misében, gyerekek érkezése: 9.30-ig a plébániára!
A Szent László év programjaiból (Felkerült: 2017. április 16-án)
Szent László évéhez kapcsolódva plébániánk több programot is szervez. Ezek közül kiemelkedik a május 14-ei buszos zarándoklat Nagyváradra, illetve a Szent László alkotópályázat. Szeretettel ajánljuk figyelmükbe, várjuk az érdeklődők jelentkezését!
Jubiláns házasok miséje (Felkerült: 2017. április 16-án)
Április 30-án, vasárnap 10 órakor jubiláns házasok megáldása lesz templomunkban, melyre szeretettel várunk minden házaspárt, aki az idei évben ünnepli egyházi esküvőjének évfordulóját! A mise után a plébánián egyszerű vendéglátással szeretnénk köszönteni az ünneplő párokat.
Nagyheti eseményeink - fotókon (Felkerült: 2017. április 15-én)
Virágvasárnapi, nagycsütörtöki, nagypénteki és nagyszombati szertartásainkon készült fényképeinket a Galériában tekinthetik meg.
Friss híreinket facebook-oldalunkon követhetik!
Felhívás a sírhelyek megváltására (Felkerült: 2016. szeptember 1-jén)
Tájékoztatjuk a tisztelt mórahalmi lakosokat, hogy a temető felújításával párhuzamosan megkezdődött a sírhelyek feltérképezése és naprakész dokumentálása is. Ez azt jelenti, hogy a plébániahivatalban a korábbi papír-alapú befizetéseket, sírhely-megváltásokat számítógépes adatbázisba rögzítjük. Ez az összesítés abban segít, hogy pontosan látható legyen, mely sírhelyek mikor és mennyi időre voltak megváltva.
Akiknél lejárt a sírhely-megváltás (általában az utolsó temetéstől számított 25 évre szokták befizetni a hozzátartozók az összeget), azokat hamarosan - várhatóan még halottak napja előtt - a síremlékeken elhelyezett figyelmeztető matricával kérjük meg rá, hogy mielőbb fáradjanak be a plébániahivatalba és rendezzék elmaradásukat. Ezekkel a feliratokkal nem megszégyeníteni, hanem figyelmet felhívni szeretnénk, ezért kérjük megértésüket és együttműködésüket.
A temetőkre vonatkozó jogszabályok és a temető-fenntartói gyakorlat alapján a felszólítást követő hat hónap elteltével a sírhely-megváltás elmaradása esetén a síremlék elbonthatóvá válik, a sírhely pedig újra kiadható.
Tisztelettel kérjük, hogy ellenőrizzék hozzátartozóik sírhelyének megváltását, és esetleges elmaradásukat a plébániahivatal nyitva tartási idejében (minden hétköznap 10-12 óra között) rendezzék!
Köszönettel: Joó Balázs plébános
Készül a szabadtéri misézőhely a temetőben (Felkerült: 2016. augusztus 31-én)
A tavasszal megindult temetői felújítási munkálatok során első szakaszában a parkolótól induló utat fedték le díszburkolattal, majd a közelmúltban elkezdődött a kereszt és a harangláb körüli terület burkolása is. Ez a most kialakított szabadtéri misézőhely várhatóan már az idei Halottak napi ünnepi szentmisének is helyet ad majd.
Kérjük, amennyiben lehetőségük van rá, támogassák a temető rendbetételét!
Adományaikat köszönettel fogadjuk személyesen a plébánián (irodai nyitvatartás: hétfőtől péntekig 10-12 óra között), a templom bejárata mellett jobb oldalon elhelyezett állóperselybe vagy a Szent László Király Plébánia számlaszámára: 56900044-10001868! Köszönjük.
Cikksorozat a lengyel-magyar egyházi kapcsolatokról (Felkerült: 2016. június 19-én)
Plébániánk honlapja kapott lehetőséget rá, hogy Táncos Andrásné Romana, Ásotthalmon élő keresztény egyház- és művelődéstörténész cikksorozatát megjelentesse. A Lengyelországban született szakember írásain keresztül szeretné megismertetni új hazájában, a Szeged környékén élőkkel szülőföldje leghíresebb középkori kegyhelyeit, ereklyéit, a Pálos Rend ottani vonatkozásait és a mindkét országban tisztelt Árpád-házi szenteket.
A cikkeket itt olvashatják:
Bevezető - Szent Hedvig
Szent Kinga
Boldog Jolán
Szentkereszt-hegy
Zarándokhelyek - Jasna Góra
Bérmálás (Felkerült: 2016. június 17-én)
A bérmálás szentségét ebben az évben 63 fő vette fel Mórahalmon. Hagyományosan a 8. osztályos tanulók, illetve felnőttek járultak a szentséghez május 21-én, ahol Dr. Kovács József püspöki helynök szolgáltatta ki számukra a Szentlélek ajándékának jelét. A szentmisén készült fotók egy része megtekinthető a Galériában. A fényképekből és a misén készült videófelvételből a korábban kiosztott Megrendelőlapon vagy a morahalomplebania @ gmail . com címre küldött email-ben lehet rendelni június 30-ig.
Elsőáldozás (Felkerült: 2016. május 24-én)
2016-ban 65-en járultak elsőáldozáshoz templomunkban. Közülük legtöbben a negyedik évfolyam és a felső tagozat tanulói voltak, de csatlakozott hozzájuk néhány felnőtt is május 8-án. Az ünnepi alkalom fényképeiből válogattunk a Galériában. A képekből és a misén készült videófelvételből a morahalomplebania @ gmail . com címre küldött email-ben lehet rendelni június 5-ig.
Jubiláns házasok miséje (Felkerült: 2016. május 24-én)
Az évek óta hagyományosan tavasszal - idén április 24-én - megtartott jubiláns házaspárok szentmiséjéről készült fotókat megtekinthetik Galériánkban.
Szent István kenyere - térségi búcsú (Felkerült: 2015. augusztus 3-án)
Idén is megrendezük immár hagyománnyá vált Homokháti térségi búcsúünnepünket augusztus 19-én, melyen ezúttal Böjte Csaba ferences testvér mutatja be a szentmisét a térség papjaival és egyházközségeiből érkező zarándokokkal együtt. Részletes program itt található. Szeretettel várunk mindenkit!
Beszámoló a Szent László Családi napról (Felkerült: 2015. augusztus 3-án)
Szent László Családi napunkról beszámolót olvashatnak a Tükörkép magazin júliusi számában (13. oldal), mely itt tölthető le a város honlapjáról.
Szent László Családi nap (Felkerült: 2015. június 10-én)
Június 20-án, szombaton 14-21 óra között immár 3. alkalommal rendezzük meg Szent László Családi napunkat, melyre szeretettel várunk mindenkit!
A nap ez alkalommal a Szerzetesek évéhez kapcsolódva rendezzük meg, meghívásunkat elfogadták egyházmegyénk több szerzetesrendjének képviselői, akikkel együtt játszhatunk, beszélgethetünk, kézműveskedhetünk.
A részletes programot itt olvashatják.
A Családi napon ismét várjuk az Aranyfakanál-díjra pályázó süteményeket, kalácsokat. A pályázati kiírásitt található.
Bérmálás (Felkerült: 2015. június 10-én)
A bérmálás szentségét idén 53 fő, többségében 8. osztályos fiatalok, valamint felnőttek vették fel május 30-án templomunkban Dr. Kovács József püspöki helynöktől. A szentmisén készült fotók egy része megtekinthető a Galériában. A fényképekből és a misén készült videófelvételből a korábban kiosztott Megrendelőlapon vagy a morahalomplebania @ gmail . com címre küldött email-ben lehet rendelni június 15-ig.
Elsőáldozás (Felkerült: 2015. május 26-án)
Az elsőáldozáshoz ez évben is főként a negyedik évfolyam diákjai, illetve felsős tanulók és néhány felnőtt járult május 17-én. Az ünnepi eseményen készült fényképeink egy része a Galériában tekinthető meg. A képekből és a misén készült videófelvételből a korábban kiosztott Megrendelőlapon vagy a morahalomplebania @ gmail . com címre küldött email-ben lehet rendelni június 4-ig.
Keresztutak templomunkban (Felkerült: 2015. február 26-án)
Nagyböjt minden péntekén 16.30-tól keresztutat végzünk a templomban, melyre szeretettel várunk mindenkit!
február 27. - a Szent Imre Katolikus Általános Iskola 3. osztályosai
március 6. - a Szent Imre Katolikus Általános Iskola 2. osztályosai
március 13. - népi ájtatosság
március 20. - elsőáldozásra készülő 4. osztályosok
március 27. - bérmálkozásra készülő fiatalok
április 3., nagypéntek - népi ájtatosság
Nagyböjt kezdetén (Felkerült: 2015. február 14-én)
Hamvazószerdán 13 órakor lesz szentmise, mely egyúttal a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulóinak ünnepi miséje is, melynek keretében hamuszentelést és hamvazkodást tartunk. (Aznap nincs másik szentmise!)

Nagyböjt minden péntekén 16.30-tól keresztutat végzünk a templomban, melyre szeretettel várunk mindenkit!
Önálló kiadványban olvasható a templomtörténet! (Felkerült: 2015. február 14-én)
A Szent László Király templom 2013-ban ünnepelte felszentelésének 110. évfordulóját, amiről egész évben változatos programokkal emlékeztünk meg. Ennek keretében jelent meg a Mórahalmi Körkép oldalain az a cikksorozat, mely végigkövette az elmúlt több mint egy évszázad templomunkat és egyházközségünket érintő történéseit. Ezeket az írásokat, valamint az azóta történt eseményeket (a 2014. évi oltárszenteléssel bezárólag) adjuk közre szerkesztve most megjelent kiadványunkban. Az egyházközség történetét Szécsi Imre (Alsótanya Kulturális, Művelődési és Turisztikai Közhasznú Egyesület) 1998-ban íródott tanulmánya és a plébánia krónikája, a Historia Domus kötetei alapján Márton Gábor foglalta össze. A kiadvány megvásárolható a templomban.
Ökumenikus istentisztelet (Felkerült: 2015. február 14-én)
Idén már harmadik alkalommal tartottunk ökumenikus istentiszteletet templomunkban, melyen a keresztények egységéért imádkoztak együtt a házigazda katolikus hívek mellett a református és a metodista gyülekezetek tagjai. A lelkipásztorokkal a Móra-Net TV munkatársa beszélgetett az istentisztelet előtt, az interjúkat itt tekinthetik meg.
Megújult az egyházközségi képviselő-testület (Felkerült: 2015. február 1-jén)
A katolikus egyház előírásainak megfelelően az öt évre választott egyházközségi képviselő-testület mandátumának lejárta után ez év adventje előtt a templomba járó hívek ismét voksolhattak azokra, akiket szeretnének a templom és a plébánia körüli feladatok szervezésével megbízni. November 23-án, vasárnap volt lehetőség a szavazatok leadására, ami alapján a következő öt esztendőre az alábbi képviselőket választották a testületbe: Balogh Richárd, Balogné Szalma Ibolya, Csonka Attila, Csonka Attiláné, Enginé Ábrahám Katalin, Farkas János, Farkas Zoltán, Masa Géza, Márton Gábor, Nagy Mariann, Papp Szabolcs, Rózsáné Szalma Katalin, Szélpál Mária, Szűcs István, Sipos Zsoltné, Tanács Ibolya, Tóth József. Tiszteletbeli tagok lettek a 70. évet betöltött korábbi testületi tagok: Bálint Károlyné, Battancs István, Ónozó Istvánné, Pappné Ördögh Gizella, Rózsa István, Tanács Imre. A november 25-én tartott alakuló ülésen a tagok többsége az egyházközség világi elnökének ismét Szűcs Istvánt választotta meg, illetve megalakították a lelkipásztori és gazdasági területen működő munkacsoportokat is. Az új testület ünnepélyes beiktatására és ígérettételére advent első vasárnapján került sor egy szentmise keretében.
Éves beszámoló és statisztika 2014-ről (Felkerült: 2015. február 1-jén)
Az alábbi hivatkozás alatt olvashatók egyházközségünk 2014-es esztendejének fontosabb eseményei, illetve itt tekinthető meg rövid statisztikánk is.
Új főoltár és oltárkép a templomban (Felkerült: 2015. január 25-én)
Szeptember 21-én ünnepi szentmise keretében szentelte fel a Szent László király templom új főoltárát és oltárképét Gyulay Endre nyugdíjas megyéspüspök. Az esemény a 25 éves város rendezvénysorozatához is kapcsolódott, az önkormányzat jelentős segítséget nyújtott a nagyszabású munkálathoz. Ez alkalomból került sor a felújított tetőszerkezet megáldására is.
Az ünnepi szentmise kezdetén Gyulay Endre püspök megáldotta és felszentelte a Menczel Sándor asztalosmester által készített főoltárt, valamint a templom és az egyházközség védőszentjét, Szent Lászlót ábrázoló oltárképet, Sonkodi Rita művésznő alkotását. Szentbeszédében a főpásztor Szent László királyt méltatta, akit legendái és uralkodói erényei alapján példaként állított a ma élők elé. A szertartás végén megszentelte a főoltár új tabernákulumát (oltárszekrényét) is, ahol ezután méltó helyére került az Oltáriszentség.
A szentmise zárásaként Nógrádi Zoltán polgármester köszöntötte az oltár elkészítésében részt vevő alkotókat, majd az előző évek során a templom szépítéséért, rendbetételéért végzett áldozatos munkát értékelve az önkormányzati képviselő-testület nevében átadta a várossá avatás 25. évfordulója alkalmából alapított díjat és a vele járó emlékplakettet Joó Balázs plébánosnak.
Az oltár és a festmény készítését a Móra-Net TV filmje foglalja össze.
Oltárszentelés (Felkerült: 2014. szeptember 12-én)
Szeretettel hívunk és várunk mindenkit templomunk új főoltárának és oltárképének szentelésére, illetve a megjavított tetőszerkezet megáldására 2014. szeptember 21-én, vasárnap a 9 órai szentmisére! A szentmisét bemutatja és az oltárt felszenteli: Gyulay Endre ny. megyéspüspök.
(Aznap másik szentmise nem lesz!)
Az oltár elkészítéséhez továbbra is köszönettel fogadjuk adományaikat a templomban elhelyezett perselybe vagy a plébánia számlaszámára: 56900044-10001868!
Szent Kristóf napi járműszentelés (Felkerült: 2014. augusztus 6-án)
Szent Kristóf ünnepén Balázs atya idén is megáldotta a templom körüli járműveket (kerékpárokat, motorokat, autókat). Az áldást követően Szent Kristóf oltára előtt imádkoztunk az úton lévőkért, gépkocsivezetőkért. A szertartáson készült képek megtekinthetők a Galériában.
Szent László Családi nap a plébánián (Felkerült: 2014. július 26-án)
Ismét jó hangulatban telt az idén második alkalommal megrendezett Szent László Családi nap június 28-án. A rendezvény ez évi fő témája az I. világháború kitörésének 100. évfordulója volt, Szent László királyról, mint a harcosok, katonák védőszentjéről is megemlékezünk.
A "nagy háborút" a Meritum Kulturális és Művelődési Közhasznú Egyesület és Szanka József magángyűjtő felajánlásából készített kiállításon idézhették fel az érdeklődők, amit helybéli lakosok is gazdagítottak családi emlékekkel, fotókkal, képeslapokkal. A gyerekek a kézbevehető fegyvereket, korabeli használati tárgyakat élvezték leginkább, aki pedig kedvet kapott a katonásdihoz, az a játszótéren tíz állomásból álló Bakapróba várta. Itt kúszás, célbalövés, lánctalpas haladás vagy vívás során bizonyíthatták rátermettségüket szerezhettek ezredesi váll-lapokat. A kézműves asztaloknál tanítónők és óvónők készítettek velük csipesz- vagy papírrepülőket, illetve célbadobható üstökösöket. A békésebb harcokat kedvelők sakktáblák vagy társasjátékok mellé ülhettek le, a valódi fegyverek kedvelőit pedig íjászat várták a plébánia udvarán.
A templomban Joó Balázs helyi és Antal Imre ópusztaszeri plébánosok fényképeiket vetítve mesélték el az érdeklődőknek az előző év végén Szentföldre tett utazásuk élményeit.
Idén is sikert aratott a toronylátogatás és a Lelkifröccs, valamint jól fogytak a "Nagymama kedvenc sütije" versenyre nevezett finomságok. A legízletesebb házisüteményeknek járó Aranyfakanalat édes, sós és kalács kategóriában ez évben a következők nyerték: Édes sütemény: 1. Vass Illésné, 2. Szélpál Mária, 3. Kollár Tiborné. Kalács: 1-2. Szabó Zsuzsanna, 3. Kószóné Kopasz Etelka. Sós sütemény: 1. Kószóné Kopasz Etelka. Különdíj: Masa Gézáné.
A rendezvényt a szegedi Szabad-On Katolikus Dicsőítő Közösség koncertje zárta, akik egészen sötétedésig énekeltek Istennek, gyakran bevonva dalaikba a hallgatóságot és a gyerekeket is. A Családi napot tábortűzzel és szalonnasütéssel zártuk a plébániaudvaron.
Köszönet a rengeteg önkéntesnek is, akik segítsége nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre. Részletes beszámolónk a Tükörkép magazin júliusi számában olvasható, az esemény fényképei pedig a Galériában tekithetők meg.
Bibliaolvasó vetélkedő - eredményhirdetés (Felkerült: 2014. július 26-án)
Az "Olvassuk együtt a Szentírást!" című bibliaolvasó vetélkedő eredményhirdetésére a plébániai Családi napon került sor, ahol minden résztvevő apróbb tárgyjutalomban részesült, a hibátlan megoldást adókat pedig külön is díjaztuk.
Mind az 5 fordulóban hibátlan megoldást csak ketten adtak le: Szekeres Anna 5. és Márton Gergely 3. osztályosok. Gratulálunk nekik!
Minden fordulóban részt vettek és mindössze néhány ponttal maradtak le a következők: Szűcs Réka 3., Tóth-Godó Benedek 2., Márton Eszter 2., Veszelka Péter 2., Pulai Laura 2., Tóth Balázs 2., Balogh Petra Ágnes 5., , Tóth Bence 6., Tóth-Godó Olga 5. osztályos tanulók.
Nem minden fordulóban adtak le megoldást, de a verseny egy részébe bekapcsolódtak az alábbi diákok: Rácz Gellért 5., Csányi Zoltán 2., Bertha Bence 4., Bertha Boglárka 3., Rózsa Gergely 4. (Ásotthalom), Rózsa Márton 7. (Ásotthalom), Rózsa Adrienn Anna 5., Fodor Kata 4., Tanács Ábel 4., Engi Kincső 7., Kiri Katica 4. (Szeged), Fürtön Barbara 5., Oltványi Máté 2., Oltványi Bence 1., Paska Lili 1., Paska Bence 2., Németh Vivien 5. osztályosok.
Mindenkinek köszönjük a részvételt, a családoknak a segítséget és reméljük, a Szentírás olvasása ezután is gyakori és kedves elfoglaltságotok lesz!
Bérmálás (Felkerült: 2014. június 16-án)
Az idei évben 47 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök május 31-én, szombaton este templomunkban. A főpásztor Urunk mennybemenetelének ünnepén prédikációjában arra hívta fel a bérmálkozók és a hívek figyelmét, hogy a Jézus által megígért gazdag örökséget bárki elnyerheti, aki követi őt, hiszen csak így juthatunk el a mennyországba. A szertartáson készült képek megtekinthetők a Galériában. A képekből és a misén készült videófelvételből a mellékelt Megrendelőlapon lehet rendelni június 30-ig.
Búcsúi szentmisék, Családi nap (Felkerült: 2014. június 8-án)
Június 22-én 10 órakor az Úrnapi búcsúi szentmisét Serfőző Levente egyetemi lelkész mutatja be. A misében megemlékezünk az egyházközség korábbi plébánosairól is. (Aznap nincs másik szentmise, csak előző este, szombaton 18 órakor.)
Ismét lesz Családi napunk június 28-án, szombaton 15.30-tól, melyre szeretettel várunk mindenkit! A programot hamarosan plakátokon, szórólapokon és itt, honlapunkon is közzétesszük. Előzetes program a Tükörkép magazin júniusi számában olvasható.
Június 29-én, vasárnap 10 órakor ünnepeljük templomunk búcsúját. A Szent László búcsúi szentmise ünnepi szónoka Szigeti Antal, békéscsaba-belvárosi plébános lesz. A mise után közösen átvonulunk az I. világháborús emlékműhöz, ahol a várossal együtt emlékezünk meg a 100 éve kitört "nagy háború" áldozataira.
(Aznap szintén nincs másik szentmise, csak előző este, szombaton 18 órakor.)
Tanévzárás, bizonyítványosztás (Felkerült: 2014. június 5-én)
A hittanosok bizonyítványosztására június 8-án, vasárnap a 8 órai szentmisében kerül sor.
Hagyományos év végi hálaadó szentmisénket az iskola előtti téren tartjuk az utolsó tanítási napon (június 13-án, pénteken) reggel 7.30-kor.
Mindkét szentmisére szeretettel várjuk a gyerekeket, szülőket, pedagógusokat is!
Elsőáldozás (Felkerült: 2014. június 5-én)
Az elsőáldozáshoz ez évben is főként a negyedik évfolyam diákjai, illetve felsős tanulók és néhány felnőtt járult május 18-án. Az ünnepi eseményen készült fényképeink egy része a Galériában tekinthető meg. A képekből és a misén készült videófelvételből a mellékelt Megrendelőlapon lehet rendelni június 15-ig.
Szintén most kerültek fel az elsőáldozók vizsgáján és a beöltözési szentmisén készült fotók a Galériába.
Jubiláns házasok miséje (Felkerült: 2014. június 5-én)
Egyházközségünk évek óta közös szentmisén köszönti az adott évben jeles házassági évfordulót ünneplő házaspárokat. Idén a jubiláns házasok miséjére május 11-én, vasárnap a 10 órai szentmisében került sor, melyre csaknem száz házaspár fogadta el meghívásunkat.
A házasságot a katolikus egyházban önálló szentségként kaphatják meg az életüket egymás mellett elkötelező férfiak és nők. Ez a tény is hangsúlyozza, mennyire fontos döntésként értékeli az egyház ezt a - remények szerint - örök életre szóló ígéretet. Éppen ezért tartja fontosnak egyházközségünk is, hogy évről évre megünnepelje, megköszöntse azokat, akik megőrizték ezt a szentségi kapcsolatot és kitartottak egymás mellett 5, 10, 15 . vagy akár 65, 70 éven keresztül. A szertartással szeretnénk a mai világ számára értékként és példaként felmutatni ezeket a hosszú éveken, évtizedeken át megőrzött házasságokat.
A szentmisén készült képek megtekinthetők a Galériában.
"Olvassuk együtt a Szentírást!" - 5. (utolsó) forduló (Felkerült: 2014. május 11-én)
Családi bibliaolvasó vetélkedőnk 5., utolsó fordulójának kérdései megtalálhatók és letölthetők a Hittan oldalon. A megoldásokat június 10. napjáig kell leadni a templomunkban elhelyezett gyűjtődobozba.
Elérkeztünk a vetélkedő utolsó fordulójához. Gratulálunk minden résztvevőnek eddigi kitartó munkájához! Az eredményeket 2014. június 28-án, szombaton, a plébánia Családnapján hirdetjük ki a templomban. Szeretnénk azokat a versenyzőket jutalomban részesíteni, akik az összes fordulóban részt vettek - így valamennyiük megjelenésére feltétlenül számítunk! Sok szeretettel várunk mindenkit!
Búzaszentelés (Felkerült: 2014. április 27-én)
Április 27-én, vasárnapi szentmisékben búzaszentelésre került sor. A szertartás során jó termésért és megfelelő időjárásért imádkoztunk együtt. Az Isteni Irgalmasság vasárnapján megemlékeztünk a mai napon szentté avatott XXIII. János és II. János Pál pápákról is. Képeink a Galériában tekinthetők meg.
Fotógaléria húsvéti eseményeinkből (Felkerült: 2014. április 22-én)
Galériánkban a Nagyhét eseményeit megörökítő képeket napi bontásban tekinthetik meg. Virágvasárnapon barkaszentelés után a passiót a reggeli szentmisén elsőáldozásra készülő diákjaink olvasták fel. Nagycsütörtök délelőttjén a plébánia hittantermében Lázár Emőke vezetésével húsvéti tojást festhettek a gyerekek. Nagycsütörtökön a lábmosás, az Oltáriszentség megalapítása és az oltárfosztás idézte fel az egykori eseményeket. Nagypénteken szabadtéri keresztút után a Parasztkórus énekelte el a passiót, majd kereszthódolat következett. Nagyszombaton pedig tűzszenteléssel, húsvéti öröménekkel, a keresztvíz megáldásával és ünnepi körmenettel hirdettük a feltámadás örömhírét.
Húsvéti szertartásaink és programjaink (Felkerült: 2014. április 12-én)
Virágvasárnap minden szentmisénk barkaszenteléssel és körmenettel kezdődik. A passiót 8 órakor az elsőáldozók, 18 órakor a bérmálkozók olvassák fel, a 10 órás szentmisén pedig a Parasztkórus énekli el. A szent három nap mindegyikén 18 órára várjuk a testvéreket a szertartásokra. A pontos szertartásrendet itt olvashatják. A gyerekek csütörtök délelőtt húsvéti tojást festhetnek a plébánián. Részletek a plakáton.
Elsőáldozók nagyböjti lelkigyakorlata Domaszéken (Felkerült: 2014. április 6-án)
Április 5-én, szombaton a domaszéki plébánián tartottuk az elsőáldozásra készülő diákok nagyböjti lelkigyakorlatát. A 24 fiatal Zólyomi-Katona Theodóra, csengelei hitoktatóval töltött el egy játékos, de remélhetőleg a résztvevők lelki épülését szolgáló napot. Köszönjük neki az élménygazdag lelkinapot, Sóki Károly plébános atyának a szíves vendéglátást és a szentmisét, Tanácsné Ági néninek az énektanítást, a két segítő anyukának (Király Erzsébet és Zentainé Kollár Andrea) pedig, hogy biztosították számunkra a nyugodt hátteret és az étkezéseket. A lelkigyakorlaton készült fotók megtekinthetők a Galériában.
Keresztút a 2.b osztályosokkal (Felkerült: 2014. április 6-án)
Április 4-én a 2.b osztály tanulói vezették a hagyományos keresztúti imádságot, akiket Pipicz Mihályné Zsuzsa néni készített fel. "Jézus, légy ezerszer áldott, mert kereszted és halálod megváltotta a világot!" A Galériában megtekinthetők a keresztúton készült fényképek.
Elsőáldozás, bérmálkozás (Felkerült: 2014. április 3-án)
Templomunkban az elsőáldozásra május 18-án, vasárnap a 10 órai szentmisén kerül sor, míg a bérmálás május 31-én, szombaton 18 órakor lesz. A szentségi felkészüléssel kapcsolatban a plébános és a hitoktató ad további tájékoztatást.
Keresztutak templomunkban (Felkerült: 2014. március 11-én)
A nagyböjt minden péntekén 16.30-tól járunk keresztutat a templomban - vagy jó idő esetén a templom mögötti stációknál. (Rendhagyó módon a március 15-ei városi ünnepség miatt március 14-én egy órával később, 17.30-tól kezdődik a keresztút!) Március 21-én az elsőáldozásra készülő 4. osztályos tanulók, március 28-án pedig a 2.B osztály tanulói vezetik a közös imát. Mindenkit szeretettel várunk!
"Olvassuk együtt a Szentírást!" - 3. forduló (Felkerült: 2014. március 11-én)
Családi bibliaolvasó vetélkedőnk 3. fordulójának kérdései megtalálhatók és letölthetők a Hittan oldalon. A megoldásokat április 10. napjáig kell leadni a templomunkban elhelyezett gyűjtődobozba.
2014. évi programjaink (Felkerült: 2014. február 28-án)
Elkészült egyházközségünk idei évre vonatkozó programtervezete. A tervezett programok még kiegészülhetnek, változhatnak.
"Olvassuk együtt a Szentírást!" - 2. forduló (Felkerült: 2014. február 11-én)
Családi bibliaolvasó vetélkedőnk 2. fordulójának kérdései megtalálhatók és letölthetők a Hittan oldalon. A megoldásokat március 10. napjáig kell leadni a templomunkban elhelyezett gyűjtődobozba.
Ökumenikus istentisztelet (Felkerült: 2014. február 10-én)
Második alkalommal rendeztünk Mórahalmon ökumenikus istentiszteletet, melyen - a világ Krisztus-hívőihez csatlakozva - ezúttal is több felekezethez tartozó keresztények imádkoztunk együtt az egységéért. A Szent László Király templomot a házigazda katolikus egyházközség tagjai mellett református és metodista mórahalmi és vidéki hívek töltötték meg. Rövid beszámolónk itt olvasható. Az istentiszteletről készült fotók megtekinthetők a Galériában.
Óvodások a templomban (Felkerült: 2014. január 15-én)
Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódóan az óvodai csoportokkal meglátogattuk a templomban lévő betlehemet és beszélgettünk a gyerekekkel az ünnepről. Megismertük a szenteltvizet, megszagoltuk a tömjént és kipróbáltuk a pap bácsi székét is. A Micimackó csoport látogatásáról készült képek megtekinthetők Galériában.
"Olvassuk együtt a Szentírást!" - bibliaolvasó vetélkedő (Felkerült: 2014. január 10-én)
Olvassuk együtt a Szentírást! - ezzel a mottóval indítunk 2014 januárjától júniusáig tartó Biblia-ismereti vetélkedőt a mórahalmi iskolásoknak. A verseny célja, hogy a fiatalok és a gyerekek jobban megismerjék és rendszeresen olvassák a Szentírást.
A verseny 5 hónapig tart, havonta 5 fejezetet kell elolvasni és feldolgozni Lukács evangéliumából. A 13+1 kérdést tartalmazó havi tesztsor minden hónap 10-étől kérhető a hitoktatóktól vagy letölthető honlapunkról is. A megoldásokat a következő hónap 10. napjáig kell leadni a templomunkban elhelyezett gyűjtődobozba.
Kérjük a kedves szülőket, nagyszülőket, hogy segítsék gyermeküket, unokájukat ebben a munkában! Olvassák együtt a Szentírást, és közösen is megoldhatják a feladatokat! További részletek a pályázati felhívásban!
Templomtörténet 7-9. rész (Felkerült: 2013. december 31-én)
A templom és az egyházközség 110 éves történetének immár 9 része olvasható a Bemutatkozás menüpont alatt.
Rövid klip az éjféli miséről (Felkerült: 2013. december 28-án)
Az idei esztendőben az éjféli misét templomunkból közvetítette a térségi televízió a környéken élők számára. A miséről egy rövid klipet készítettek a Móra-Net TV szerkesztői, ami itt tekinthető meg.
Egyházi iskolások karácsonyi műsora (Felkerült: 2013. december 28-án)
A Mórahalmon szeptember óta elindult Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulói december 20-án karácsonyi betlehemes játékkal lepték meg szüleiket és az érdeklődőket. Fényképeink megtekinthetők Galériában.
Olasz harmonikaművész koncertezett templomunkban (Felkerült: 2013. december 27-én)
December 17-én az SZTE Tehetségpont keretében működő Sófi-alapítvány támogatásával rendezték meg templomunkban Molnár Mária énekművész hallgató és Federico Conte tangóharmonikaművész közös koncertjét. Rövid összefoglaló itt tekinthető meg a monitorpress.eu jóvoltából.
Gyertyagyújtások és Városkarácsony (Felkerült: 2013. december 27-én)
A harmadik adventi gyertyát még a Szentháromság téren gyújtottuk meg, a negyedikhez viszont visszatértünk az Aranyszöm Rendezvényház udvarára, ahol a Városkarácsony programjaiba kapcsolódhattak be az ide látogatók. Galériánkban mindkét rendezvényről készült fotók megtekinthetők.
Elsőáldozók és bérmálkozók adventi lelkinapjai (Felkerült: 2013. december 27-én)
Évek óta hozzátartozik a szentségi felkészüléshez az adventi lelkinapon való részvétel. Elsőáldozóink december 15-én, bérmálkozóink 22-én töltöttek el fél napot karácsonyi lelki készülődéssel. A két esemény fényképei megtekinthetők Galériánkban.
Adventi gyertyagyújtások a Szentháromság téren (Felkerült: 2013. december 10-én)
A város által szervezett adventi gyertyagyújtásokat ez évtől Mórahalom új főterén, a Szentháromság téren tartják. Galériánkban megtekinthetők az 1. és a 2. adventi vasárnapokon készült fotók.
Köszönőlevél az esztelneki napközisektől (Felkerült: 2013. november 25-én)
Plébániánk hívei évek óta gyűjtenek és küldenek tartós élelmiszert Esztelnekre, a Böjte Csaba testvér által alapított és működtetett napközi gyermekeinek. Idén is megraktunk egy kisbuszt, aminek megérkezése után egy köszönőlevelet és néhány fotót kaptunk a napközi vezetőitől.
Felkerültek a Galériába az elsőáldozás fényképei. (Felkerült: 2013. november 24-én)
Az őszi elsőáldozási fényképek megtekinthetők a Galériában. A fotókból rendelni a képek száma alapján lehet november 30-ig a hitoktatónál személyesen, telefonon vagy a morahalomplebania@gmail.com email-címen. A megrendelőlap letölthető innen vagy átvehető hittanórán.
Szentmise a temetőben Mindenszentek napján (Felkerült: 2013. november 3-án)
Mindenszentek napján régi mórahalmi és egyházi hagyományhoz híven a temetőben tartott szentmisén imádkoztunk elhunytjainkért. A szertartást a temető régi (1903-ból származó) keresztje mellett, a település két egykori plébánosának sírja előtt tartottuk. A közös imát követően sírszentelésekre került sor. A misén készült fényképek megtekinthetők a Galériában.
Október 23-ai ünnepi megemlékezés (Felkerült: 2013. október 29-én)
Október 23-án ünnepi szentmisében emlékeztünk meg az 1956-os forradalom hőseiről és áldozatairól. A városi ünnepséget hagyományosan a templom mellett álló "Szabadság angyala" szobor tövében rendezték meg. A szívhez szóló műsorban tánccal, zenével, énekkel, versekkel hozták közelebb az emlékezőkhöz az 57 évvel ezelőtt történt eseményeket. Az ünnepség képei megtekinthetők a Galériában.
110 évvel ezelőtt szentelték fel templomunkat! (Felkerült: 2013. október 15-én)
1903. október 15-én szentelte fel a Szent László Király templomot Németh József segédpüspök. A nyári családi napra a mórahalmi hívek által a plébániára behozott fényképekből készítettünk egy fotóvetítést. Ezekből a képekből válogattunk ki néhányat az ünnepre, melyek megtekinthetők a Galériában. A templomtörténeti képgyűjteményt szeretnénk bővíteni, ehhez továbbra is örömmel vesszük fényképeiket!
Szentírás vasárnapját ünnepelte a Bibliakör (Felkerült: 2013. október 12-én)
A Szentírás vasárnapján a helyi Bibliakör által szervezett előadás és koncert beszámolója az októberi Körképben olvasható, a programról készült néhány fotó pedig megtekinthető a Galériában.
Templomtörténet 5-6. rész (Felkerült: 2013. október 12-én)
A templom évfordulójáról az egyházközség történetének közreadásával is szeretnénk megemlékezni. A krónika első 6 része elolvasható a Bemutatkozás menüpont alatt.
Meghívó Bibliakörre Szentírás vasárnapján (Felkerült: 2013. szeptember 22-én)
A mórahalmi Bibliakör szeretettel vár mindenkit Szentírás vasárnapján (szeptember 29.) 15.30-kor kezdődő rendezvényére, melyen Dr. Sávai János "Bibliaolvasás és imádság" címmel tart előadást a plébánia nagytermében. Ezt követően Jézus életét bemutató koncertet ad a szeged-rókusi templom énekkara. A program 18 órától szentmisével folytatódik, utána pedig a résztvevőket szeretetvendégségre és kötetlen beszélgetésre várják a plébánián.
"Hiszel a csodákban?" - hittantáboraink (Felkerült: 2013. szeptember 17-én)
"Hiszel a csodákban?" címmel rendeztük meg nyári napközis hittantáborainkat június 24-28. és július 2-8. között. Részletes élménybeszámolónk a Mórahalmi Körkép augusztusi számában olvasható, a két tábor fényképei pedig megtekinthetők a Galériában.
Elsőáldozás (Felkerült: 2013. augusztus 31-én)
Templomunkban az elsőáldozásra 2013. szeptember 15., vasárnap, a 10 órai szentmisében kerül sor. A szülőket szeptember 3-án, kedden este 19 órakor várjuk szülői értekezletre a plébániára. Az elsőáldozás előtti főpróbát és gyónást szeptember 14-én, szombaton 8.30-tól tartjuk a templomban.
A II. Homokháti Búcsú fényképei (Felkerült: 2013. augusztus 27-én)
A II. Homokháti Búcsún szép számmal vettek részt a közelebbről és távolabbról érkező zarándokok. A magyar "szent család" ereklyéit gyönyörű éjszakai körmeneten vittük végig a városon. Az esemény képei megtekinthetők a Galériában.
A Homokhátság búcsúünnepe augusztus 19-én (Felkerült: 2013. augusztus 9-én)
A templomkertben augusztus 19-én, hétfőn este 19 órától ismét a csíkszeredai ROLE zenekar koncertjével kezdődik a Homokhátság búcsúünnepe. 20 órától szabadtéri szentmise következik, melynek keretében Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök megszenteli az új kenyeret. A szentmisét követően fáklyás körmenet keretében visszük végig a városon a magyar "szent család" - azaz Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre - ereklyéit. A búcsún megkülönböztetett szeretettel látjuk vendégül 120 csángó-magyar zarándok testvérünket. A város közös vacsorán vendégeli meg a résztvevőket. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Templomtörténet 1-4. rész (Felkerült: 2013. július 26-án)
A templom évfordulójáról az egyházközség történetének közreadásával is szeretnénk megemlékezni. A krónika első 4 része elolvasható a Bemutatkozás menüpont alatt..
"A mi templomunk" rajzpályázat helyezett alkotásai (Felkerült: 2013. július 16-án)
A Családi napon hirdettük ki a 110 éves templom tiszteletére meghirdetett rajzpályázatunk eredményét. A zsűrizést Pataki Ferenc festőművész és Koisné Kőrösi Rozália tanárnő végezték. A helyezett alkotások megtekinthetők a Galériában.
Szent László Családi nap eseményei fényképeken (Felkerült: 2013. július 8-án)
A Szent László Családi napon készült fotók megtekinthetők a Galériában.
Jubiláns házasok miséjén készült fotók (Felkerült: 2013. június 16-án)
A jubliáns házasok miséjén készült fotók megtekinthetők a Galériában.
Családi nap a templomkertben (Felkerült: 2013. június 3-án)
"Búcsúi program" (PDF)
Sütemény- és kalácskészítő verseny (Felkerült: 2013. június 3-án)
"Nagymama kedvenc sütije" (PDF)
Rajzpályázat (Felkerült: 2013. június 3-án)
"A mi templomunk" (PDF)
Bérmálási fotók (Felkerült: 2013. május 27-én)
A bérmáláson készült fotók megtekinthetők a Galériában.